Så hittar du en bra elbil till ett bra pris

Köpguide
13 dec. 2022
|
3 min

Även om elbilar är billigare i längden än vanliga bensin- eller dieselbilar kan det höga nypriset på elbilar göra valet svårare. I den situationen tjänar man ofta på att välja en bra begagnad elbil. Frågan är bara vilken modell man ska välja? Vi frågade vår Säljchef Olivia Eriksson vad man ska tänka på och bad henne även berätta vilka prisvärda begagnade elbilar hon skulle rekommendera just nu.

En elbil är billigare i drift än en bil med förbränningsmotor
Att äga och köra en elbil är alltid ett billigare alternativ än att äga en bil med förbränningsmotor. Elmotorn är till exempel i princip servicefri på grund av att man inte behöver byta delar som till exempel motorolja, kamrem eller koppling. Dessutom är elbilar både miljövänligare och har en lägre driftkostnad.


Bra att tänka påEn elbils viktigaste komponent är inte helt oväntat batteriet. Därför är det bra att ta reda på hur mycket batterikapacitet den begagnade elbilen du ska köpa har. Alla begagnade elbilar som säljs på Carla har genomgått ett avancerat batteritest – resultatet hittar du på respektive bils sida.

Det är även bra att 
undersöka om elbilen du kikar på har en batterihyra. Till vissa få elbilar ingår nämligen inte batterierna i priset (oavsett om den är begagnad) utan leasas separat vilket tyvärr kommer att ge dig en extra kostnad varje månad. Det är även viktigt att säkerställa vilka sladdar som följer med. Skulle den sladden som du behöver inte ingå i köpet kan det kosta många tusen att köpa till.

Så väljer du rätt elbil
Men vilka elbilar i det lägre prissegmentet är mest prisvärda just nu och vilka modeller är de populäraste på carla.se? Vi frågade vår säljchef Olivia Eriksson och hon rekommenderade snabbt men säkert följande modeller: 


1. VOLKSWAGEN E-GOLF - “En klassiker”VW Golf har alltid varit en storsäljare och något som jag ser som en fördel med e-Golf, jämfört med vissa konkurrenter, är att bilen ser ut och uppför sig precis som en “vanlig” VW Golf. Bortsett från avsaknaden av avgasröret då. En av de mest diskreta elbilarna där ute! 


Se våra elbilar från Volkswagen.

2. HYUNDAI IONIQ - “Glöm räckviddsångest”Ioniq Electric är förvånansvärt snål på strömmen och har en extra bra navigator för elförbrukningen som både visar en korrekt räckvidd samt var närmaste laddstation ligger. Det är även en halvkombi vilket gör att man får generöst utrymme, trots att den klassas som en mindre bil.

Se våra elbilar från Hyundai.

3. KIA NIRO - “Fokus på säkerhet”

Kia Niro är en riktigt bra bil som bjuder på bra utrymmen och härliga köregenskaper. Kia har även satsat på säkerheten då 53% av bilen består av höghållfasthetsstål. Dessutom ingår många säkerhetsfunktioner som autobromssystem, adaptiv farthållare och aktivt filövervakningssystem.

Se våra elbilar från Kia.

4. BMW i3 - “Grym prestanda”

Den första BMW i3 rullade av produktionsbandet i Leipzig så tidigt som slutet av 2013 och sedan dess har modellen bara förfinats. Idag är BMW i3 därför en mycket populär halvkombi som är perfekt för både långa bilsemestrar och kvick stadskörning.

Se våra elbilar från BMW.

5. RENAULT ZOE - “Till miljövännen”

För den som vill vara miljövänlig är det inte många bilar som slår en Renault Zoe om du klarar dig med begränsade utrymmen. Och trots att det är en liten bil får hela familjen plats. Att den dessutom är billig i drift, smidig att parkera och ovanligt tyst för storlek gör den till en riktig favorit bland våra kunder.

Se våra elbilar från Renault.

Vill du veta mer?Kände du inte att du fick svar på dina frågor eller vill du ta del av fler tips på vad du kan tänka på när du ska köpa en elbil eller laddhybrid? Bland annat har vi flera begagnade Teslor till bra pris. Hör av dig till oss via mail hej@carla.se eller på telefon 08 - 792 01 01 så hjälper vi dig hitta rätt.

Inlägget uppdaterades senast 13 december 2022
Bli först med det senaste!
Få nyheter, tips och erbjudanden om elbilar och laddhybrider direkt till din inkorg.
Läs mer om hur Carla hanterar dina personuppgifter

Våra elbilar till salu

Titta närmare på alla de elbilar och laddhybrider 
som just nu finns till försäljning. 
Kanske hittar du din nya drömbil redan idag?