Nyheter

Ta del av de senaste nyheterna från oss på Carla och elbilsvärlden i stort.

Alla inlägg

ernest-ojeh-UrCV-U9hhCo-unsplash
Fler laddstolpar - Slut på räckviddsångest
Sverige har tagit stora steg mot en hållbar framtid genom att omfamna elbilar och investera i en imponerande infrastruktur för laddstolpar. Denna utveckling signalerar en positiv förändring för elbilseffektivitet och visar på en framtid där räckviddsångest snart kan vara ett minne blott.
Nyheter
26 feb. 2024
|
2 min
Tut söker kärleken
Tut söker kärleken
Hej bilälskare! Tut, vår charmiga maskot på Carla, är på jakt efter den ultimata kärlekshistorian – och han tror att din elbil är den perfekta matchningen!
Nyheter
14 feb. 2024
|
2 min
trender-svenska-bilmarknaden
2022 Gearshift: Ny studie av svenska bilmarknaden
 2022 Gearshift, en ny studie från Google och Kantar analyserar preferenser och beteenden hos bilköpare på den svenska marknaden. Rapporten bygger på en undersökning av över 1 000 svenska konsumenter som köpte en ny eller begagnad bil under 2022.
Nyheter
24 nov. 2023
|
2 min
PL promo
Carla fyller 2 år! Det här är vår resa. So far…
Carla grundades för två år sedan med en stark övertygelse om att det fanns ett bättre sätt att göra bilaffärer på. Ett enklare, snabbare och kanske framför allt; ett mer transparent och tryggare sätt att köpa och sälja bilar.
Nyheter
17 okt. 2023
|
2 min
Köra elbil på vintern
Att köra elbil på vintern: Hur påverkas batteriet?
Att elbilens räckvidd påverkar negativt av en kallare utomhustemperatur är allmänt känt. Det av främst två anledningar - dels går det energi till att värma upp kupén, och dels är inte batterier lika effektiva när dom är nedkylda.
Nyheter
22 sep. 2023
|
3 min
Lämnade toppjobb för att sälja elbilar
Carla i media
Här kan du läsa de senaste artiklarna om Carla.
Nyheter
09 juni 2023
|
3 min
Elpriser och elbilar
Så här mycket kan du spara genom att köra elbil
Funderar du på att köpa en elbil men oroar dig för höga elkostnader? Vi har jämfört kostnaderna för att köra elbil med fossilbränsebil, och delar med oss av ett tips för hur du kan sänka dina elkostnader.
Nyheter
22 maj 2023
|
5 min
Skattefritt ladda elbil
Nu blir det billigare att ladda elbilen på jobbet
Billigare tider väntar för dig som skaffat elbil! Igår kväll gick regeringen och finansminister Elisabeth Svantesson (M) ut med ett beslut om att förmånsbeskattning för elbil ska slopas, det med anledning att de vill uppmuntra så många som möjligt att ställa om till klimatsmarta transporter. 
Nyheter
17 feb. 2023
|
6 min
Lynk & Co 01
Carla i nytt samarbete med Lynk & Co
Under sommaren har Carla.se, Nordens första rena e-handel för elbilar och laddhybrider, inlett ett samarbete med biltillverkaren Lynk & Co. Nu kan du få laddhybriden levererad hem till dörren.
Nyheter
21 okt. 2022
|
3 min