Köpguide

Vilken elbil ska man köpa och vad ska man tänka på när man väljer att köra elbil i framtiden? Det finns många frågor men lika många fördelar med att välja en elbil eller laddhybrid. Låt oss reda ut alla begrepp och ge dig en bra bild av vad du ska tänka på när du ska funderar på att köpa en elbil eller laddhybrid. Det svåra är inte att välja en elbil, utan vilken elbil du ska välja. Men bara lugn, nu ska vi hjälpa dig att hitta en elbil eller laddhybrid som passar ditt liv, och din livsstil.

Alla inlägg

Lån till bilköp
4 olika sätt att finansiera din nästa bil
Är det dags att köpa en bil är finansiering något du behöver fundera över. Du kan alltid köpa en bil kontant men detta kan vara en utmaning eftersom det ofta handlar om större summor. Har du inte hela summan själv kan ett billån vara lösningen. Här går vi igenom vilka alternativ du har när du vill köpa bil med lån och vilka fördelar och nackdelar som finns med varje alternativ.
Köpguide
08 maj 2023
|
3 min
Fördelarna med elbil
5 fördelar med elbil (och 5 nackdelar)
Är det dags att köpa en ny bil? Då är det en hel del saker du behöver fundera över och en av de mest väsentliga frågorna är om du ska välja en elbil eller bensinbil? Elbilen har blivit allt mer populär på senare år och det är inte konstigt med tanke på de miljömässiga fördelar som den kommer med.  Här går vi igenom allt om elbilar samt fördelar och nackdelar som finns med att välja elbil.
Köpguide
05 maj 2023
|
5 min
Bästa elbilen 2023
De 5 bästa elbilarna 2023
Det är dags att kora de bästa elbilarna 2023. Några av modellerna är enkla att känna igen, men vi har även en nykomling på topplistan. Som vanligt finns det en elbil för alla, från den sportiga till den mer familjevänliga, den lilla pendlarbilen till den extra rymliga för den längre bilresan.
Köpguide
13 apr. 2023
|
5 min
Billigaste elbilarna 2023
De 5 billigaste elbilarna 2023
Att elbilar blir ett alltmer populärt alternativ beror på flera faktorer. Inte minst att de erbjuder en miljövänlig och hållbar transport. Trots detta behöver en elbil inte vara en dyr investering! Vi listar de billigaste elbilarna 2023 så att du kan hitta den bästa och mest prisvärda elbilen för dig.
Köpguide
16 feb. 2023
|
5 min
Lynk & Co 01 - Den bästa laddhybriden
De 5 bästa laddhybriderna 2023
Laddhybrider, eller plug-in hybrider, har blivit ett alltmer populärt alternativ till renodlade elbilar. Genom att köra med drivpaket för både bensin och el kan man få det bästa från båda världar. I och med miljöbilarnas framfart har de stora bilmärkena på senare tid förbättrat och utökat sitt urval av plug-in hybrider. Låt oss bena ut fördelar och nackdelar med olika modeller som vi har testat och presentera några som vi anser är de bästa laddhybriderna 2023.
Köpguide
24 jan. 2023
|
5 min
Bästa elbilarna 2022
Bästa elbilen 2022 – tre storfavoriter i täten
Vilken är den bästa elbilen? Behovet avgör! En del vill åt räckvidd och laddningskapacitet, andra fokuserar mer på rymlighet, komfort och design. Här tar vi tempen på den svenska elbilsmarknaden, där tre modeller just nu dominerar.
Köpguide
14 dec. 2022
|
5 min
Bra elbil till bra pris
Så hittar du en bra elbil till ett bra pris
Även om elbilar är billigare i längden än vanliga bensin- eller dieselbilar kan det höga nypriset på elbilar göra valet svårare. I den situationen tjänar man ofta på att välja en bra begagnad elbil. Frågan är bara vilken modell man ska välja? Vi frågade vår Säljchef Olivia Eriksson vad man ska tänka på och bad henne även berätta vilka prisvärda begagnade elbilar hon skulle rekommendera just nu.
Köpguide
13 dec. 2022
|
3 min
Begtest: Lynk & Co 01
Begtest: Lynk & Co 01
De första Lynk & Co 01-bilarna levererades till kunder i april 2021. Idag har dessa tagit sig till begagnatmarknaden och motorjournalisten Marcus Berggren på Högsta Växeln testar en av de allra första.
Köpguide
21 okt. 2022
|
3 min
Laddhybrid eller elbil
Laddhybrid eller elbil? Så väljer du rätt!
Det blir allt vanligare att välja en elektrisk bil. Men när det kommer till valet mellan elbil eller laddhybrid blir det krångligare då det kan upplevas som en djungel av för- och nackdelar med båda alternativen. Men du kan ta det lugnt, nu ska vi presentera alla likheterna och skillnaderna mellan en laddhybrid och en elbil.
Köpguide
05 okt. 2022
|
3 min