Vi listar några av de hetaste elbilarna 2023.

Nya elbilar 2023 - Vi listar de hetaste modellerna

Köpguide
20 juni 2023
|
3 min

Det finns många nya elbilar att se fram emot under 2023. Nya elbilar som kommer är allt från familjevänliga SUV:ar till lyxiga sportbilar. Ett som är säkert är att det kommer att finnas en ny elbil som faller dig i smaken.

Priset varierar från mer plånboksvänliga billiga elbilar upp till miljonbelopp för en ny elbil. Vi har tittat lite närmare på några olika nya elbilar som vi spår blir favoriter. Några av dem bygger vidare på tidigare populära modeller, som Polestar 3 och Kia EV9. BMW lanserar sin första helt elektrifierade elbil med i5, vilket redan skapat stort intresse i media.

Vad kan vi förvänta oss av de nya elbilarna 2023?


De flesta stora elbilstillverkarna lanserar nya elbilar 2023. Vissa har redan lanserats, medan vi får vänta lite till på andra modeller. 

De nya elbilarna 2023 kommer bland annat med förbättrad batterikapacitet och räckvidd, innovativ aerodynamisk design och smarta funktioner. Vi ser fram emot de nya elbilarna som snart rullar på vägarna. Vad är viktigast för dig i ditt bilval?

Lista på utvalda nya elbilar 2023:


  • Polestar 3
  • Volkswagen ID. Aero
  • Fisker Ocean
  • BMW i5
  • KIA EV9
  • Hyundai IONIQ 6


Polestar 3

Genomtänkt skandinavisk SUV i lyxformat

Den nya elbilen från Polestar är en SUV med premiumkänsla. Likt de tidigare modellerna kännetecknas den av skandinavisk minimalism med en tanke bakom varje detalj. Materialvalet är noggrant utvalt med cirkularitet och spårbarhet i åtanke. 

Det följer även med ett inbyggt ljudsystem från Bowers & Wilkins som tagits fram särskilt för Polestar 3. Framsätenas nackstöd har två inbyggda 40 mm högtalare med perfekt ljud. Som förare hör du navigeringsinstruktioner lätt och kan svara på samtal utan att störa andras lyssnande. 

Exteriören på Polestar 3 har en distinkt siluett och tekniska detaljer som infällda dörrhandtag och aero-vingar fram och bak som skapar en bättre aerodynamisk effektivitet. Den nya elbilen från 2023 har en räckvidd på 610 km (WLTP) och laddas från 10 till 80 % på endast 30 min. Priset hamnar i det högre spannet från 970 000 kr. 
Nya Polestar 3
Nya Polestar 3

Volkswagen ID. Aero

Sedanmodell med aerodynamisk design  

Volkswagen ID. Aero är första sedanmodell bland Volkswagens elbilar och spås bli en helt eldriven ersättare till den populära modellen Passat. Produktionen planeras att starta under andra halvan av 2023 och än så länge har den inget lanseringsdatum i Europa, eller pris för den delen heller. 

Dock så bjuder konceptbilen på imponerande aerodynamisk design, med sluttande tak i coupéstil och bland annat belysta touch-ytor istället för dörrhandtag, vilket gör att luftmotståndet minimeras och räckvidden kommer upp till 620 km (WLTP). En lyxig bil i mellanklassen som Volkswagen själva uttrycker sig om ID. Aero.
Nya Volkswagen ID. Aero
Nya Volkswagen ID. Aero


Fisker Ocean

En hållbar SUV med avancerade funktioner

Bland alla nya elbilar 2023 är Fisker Ocean den elbilen som är utformad för att vara den mest hållbara SUV:en på marknaden. Den är designad av danska Henrik Fisker och tillverkad i Österrike. 

Återvunna och etiskt tillverkade material i kombination med avancerade funktioner, som till exempel ett banbrytande SolarSky-tak. Det innovativa taket tar tillvara på solens strålar och genererar gratis energi som backar upp fordonets batteridrivna motor. Räckvidden är upp till imponerande 707 km (WLTP).

Andra lite roliga funktioner är bland annat California Mode där alla åtta rutor öppnas med ett knapptryck. SUV:en förvandlas till en cruising-cab och hela sällskapet kan njuta av frisk luft som flödar genom elbilen. Priset för Fisker Ocean startar på 450 000 kr.
Nya Fisker Ocean
Nya Fisker Ocean


BMW i5

Dynamisk sedan med digitala innovationer

BMW i5 är den nya generationen av den populära BMW 5-serien i helt elektriskt utförande. BMW i5 lanseras inledningsvis i två varianter: BMW i5 eDrive40 och BMW i5 M60 xDrive, en ​​Performance-modell med effektivare snabbladdning och fyrhjulsdrift som standard.

Komforten och prestandan gör inte BMW-entusiasten besviken - till exempel har den nya sportstolar, en helt vegansk interiör som standard och panoramaglastak. BMW i5 eDrive40 har en effekt på 250 kWh och gör 0-100 km/h på 6 s. Räckvidden ligger på 581 km (WLTP).

Gör väntetiden roligare medan du laddar din i5. Med ett stort urval av filmer och AirConsole-spel på BMW Curved Display kan du enkelt fördriva tiden och din smartphone fungerar som styrenhet. Priset startar på 815 000 kr.
Nya BMW i5
Nya BMW i5


Kia EV9

Banbrytande design och bekväm 7-sits

Kia EV9 kör vidare på deras framgång med den tidigare modellen EV6. Konceptbilen för Kias nya elbil bygger på elbilsplattformen E-GMP, som möjliggör snabb laddning på 15 minuter och lång räckvidd med en preliminär siffra på 465 km (WLTP). Kia EV9 finns som sex- eller sju-sits med god komfort tack vare ett plant golv och lång hjulbas. 

Automatisk Route Planner är ett smart och enkelt navigationshjälpmedel som gör att du inte behöver leta efter laddplatser i förväg. Ange bara ditt resmål och elbilen kommer automatiskt tala om var och när du ska ladda längs vägen.

Kia EV9 GT Line erbjuds för 869 900 kronor i sjusitsigt utförande, och 889 900 kronor i sexsitsigt utförande. Lanseringspremiär för Kia EV9 sker hos de svenska Kia-återförsäljarna i oktober 2023. 
Nya KIA EV9
Nya KIA EV9

Hyundai Ioniq 6

Strömlinjeformad som omdefinierar den traditionella kupén.

Hyundai Ioniq 6 är deras nya streamliner-elbil för 2023 som ger extra komfort i kupén. Den strömlinjeformade interiören är speciellt utvecklad för att kunna erbjuda generöst med benutrymme. Medan du laddar kan du ta en vilopaus i de helt nedfällbara framsätena. 

Med stämningsbelysningen Dual Color Ambient Lighting kan du ljussätta interiören så att den matchar ditt humör och Speed Sync Lighting justerar ljusstyrkan baserat på bilens hastighet.

Hyundai Ioniq 6 har även belönats med utmärkelsen World Car of the Year 2023. Med sin aerodynamiska design maximeras räckvidden till 614 km (WLTP). Lägg därtill ultrasnabb snabbladdning som endast tar 15 minuter så kan du spendera mer tid på vägen. Priset för Hyundai IONIQ 6 börjar från 584 900 kr.
Vi listar några av de hetaste elbilarna 2023.
Vi listar några av de hetaste elbilarna 2023.
Inlägget uppdaterades senast 20 juni 2023
Bli först med det senaste!
Få nyheter, tips och erbjudanden om elbilar och laddhybrider direkt till din inkorg.
Läs mer om hur Carla hanterar dina personuppgifter

Våra elbilar till salu

Titta närmare på alla de elbilar och laddhybrider 
som just nu finns till försäljning. 
Kanske hittar du din nya drömbil redan idag?