Räntekampanj från 5,49% på utvalda bilar - Till kampanjen
Familjebil
Familjebil

Köp begagnad familjebil

Packning, barn, hundar och vuxna - när allt ska med i bilen behövs det en rymlig familjebil med gott om utrymme. Men även om det ska vara en stor familjebil behöver bilen vara smidig och enkel att köra och erbjuda en bekväm körkomfort även vid längre resor. Idag finns det mängder med bilar att välja mellan och här ger vi ett axplock av de bästa familjebilarna när du ska köpa en elbil som rymmer hela familjen.

Bilar (139)
Rekommenderad
Bilar (139)
Gratis hemleverans i hela Sverige
14 dagar öppet köp och fri retur
Sveriges nöjdaste bilkunder
Använd din bil som inbyte
Vi tar emot både el- och fossildrivna bilar.

Stora familjebilar för hela familjen

 • Volvo XC40 – Volvo XC40 är en av de bästa familjebilarna på marknaden. Denna SUV har det mesta: modern design, gott om utrymme, smarta funktioner från Google och en räckvidd på upp till 500 km. Priset för en begagnad Volvo XC40 ligger i genomsnitt på runt 500 000-600 000 kronor.
 • Skoda Enyaq – Skoda Enyaq är en rymlig familjebil som är enkel att köra såväl i stadstrafik som på landsvägar. Bilen erbjuder en mångsidighet som gör att den passar perfekt in i vardagen. Räckvidden imponerar och är upp till 538 km. Här får du en bil med en genomgående kvalitetskänsla. Prisnivån ligger ungefär på runt 500 000 kronor om du köper en begagnad.
 • Hyundai Ioniq 5 – En familje-elbil som sticker ut från mängden är Hyundai Ioniq 5. Här får du en bra familjebil med gott om plats både i bagageutrymmet och i kupén. Bilen har en kompromisslös design och alla tekniska funktioner du kan tänkas behöva idag. Räckvidden är upp till 507 km och priset ligger runt 500 000 kronor för en begagnad.
 • Kia e-Niro – Letar du efter stora familjebilar är Kia e-Niro ett bra alternativ. Detta kan vara bästa familjebilen för 5 personer tack vare sin rymlighet, långa räckvidd på upp till 455 km och sitt konkurrenskraftiga pris som ligger runt 300 000-400 000 kronor för en begagnad. Bilen är genomtänkt och har flera imponerande detaljer.
 • Audi Q4 – Är du ute efter en familjebil som är bäst i test kan vi rekommendera Audi Q4. Denna elbil har en vacker design och många smarta funktioner som underlättar körningen. Den är tyst och mjuk i körningen vilket ger en upplevelse utöver det vanliga. Räckvidden är upp till 480 km och priset ligger runt 500 000-600 000 kronor för en begagnad variant.
 • Mercedes-Benz EQC – Mercedes-Benz EQC är en elbil och familjebil som ger en påkostad känsla. Denna SUV är något mindre och passar familjen som vill ha en lite smidigare bil. Körkänslan är oslagbar med snabb acceleration och en räckvidd på upp till 445 km. Priset för en begagnad ligger på cirka 600 000 kronor i genomsnitt.
 • Peugeot e-2008 – Peugeot e-2008 är en snygg familjebil med en distinkt design som gör ett intryck. Denna SUV ger en bekväm körupplevelse och hela familjen kan sitta komfortabelt även vid längre resor. Räckvidden ligger på 331 km och priset för en begagnad ligger på runt 300 000-400 000 kronor.
 • Volkswagen ID.4 – Volkswagen ID.4 tillhör kategorin prisvärda familjebilar. Den har en räckvidd på upp till 520 km, gott om utrymme och en modern design som ger känslan av kvalitet. Priset för en begagnad variant ligger i genomsnitt på runt 400 000 kronor.

Vanliga frågor om familjebilar

Vad är en familjebil?
En familjebil är en bil som är utformad för att rymma en större familj med komfort och säkerhet som prioriteringar. Dessa bilar är idealiska för både vardagliga transporter och längre familjeäventyr.

Varför ska jag överväga att köpa en begagnad familjebil?
Att köpa en begagnad familjebil kan vara ett kostnadseffektivt sätt att skaffa en pålitlig och rymlig bil för din familj utan att behöva investera i en helt ny bil.

Vilka fördelar finns med att köpa en begagnad familjebil?

 • Lägre inköpspris än en ny familjebil.
 • Betydligt mindre avskrivning än en ny bil.
 • Mångsidig och rymlig interiör med plats för passagerare och last.
 • Förbättrad säkerhet med avancerade säkerhetsfunktioner.

Vad bör jag överväga innan jag köper en begagnad familjebil?

 • Din familjs storlek och behov av utrymme.
 • Bränsleekonomi och drivsätt (elbil, laddhybrid, etc.).
 • Säkerhetsfunktioner och kollisionsbetyg.
 • Underhållskostnader och servicehistorik.
 • Övriga familjekompatibla funktioner, som barnsäkerhetsfunktioner och underhållningssystem.

Vilka märken och modeller är populära som begagnade familjebilar?
Utbudet av begagnade familjebilar är brett, men några populära märken inkluderar bland annat Volvo, Skoda, Volkswagen, Hyundai, Kia.

Finns det några garantier för begagnade familjebilar?
När du köper din familjebil hos Carla får du alltid minst 12 månader bilgaranti. Bilgarantin utgörs antingen av tillverkarens nybilsgaranti, vår egen bilgaranti eller en kombination av de båda och täcker allt från fabrikationsfel till tekniska brister.

Kan jag byta in min nuvarande bil när jag köper en begagnad familjebil?
Ja, på Carla erbjuder vi dig möjligheten att byta in din nuvarande bil som en del av köpavtalet för din begagnade familjebil. Vi tar emot både fossila bilar, laddhybrider och elbilar som en del av inbytesaffären.

Köp begagnade familjebilar på Carla

Här på Carla kan du hitta den bästa begagnade familjebilen för dina behov. Se vårt utbud och beställ din bil online idag. Vi levererar bilen direkt hem till dig och du får provköra den i 14 dagar och kan när som helst ångra ditt köp utan någon kostnad. I köpet ingår alltid minst 12 månaders garanti och Rulla ut-försäkring från IF under provperioden.

Har du några frågor eller vill ha hjälp med att välja en bra och billig familjebil för dig är du välkommen att kontakta oss på 08 - 792 01 01 eller hej@carla.se.