Lista: Laddhybrider med längst räckvidd 2023

Köpguide
15 sep. 2023
|
3 min

I en värld som blir allt mer medveten om miljöfrågor och beroendet av fossila bränslen, har laddhybrider etablerat sig som en kompromiss mellan elbilar och konventionella förbränningsmotorer.

Denna unika fordonskategori erbjuder både miljövänlig eldrift och den långa räckvidd som många bilägare kräver. Laddhybrider med lång räckvidd ger dig ett hållbart alternativ för ditt resande utan att du behöver ge avkall på bekvämlighet och praktisk användning.

Det bästa av två världar


Laddhybrider, också kända som plug-in hybrider, kombinerar det bästa av två världar: eldrift och förbränningsmotorer. De är utrustade med en elektrisk motor och ett batteri, som kan laddas via elnätet, samt en konventionell förbränningsmotor.

Detta möjliggör att du kan köra bilen på enbart el under kortare sträckor, samtidigt som den har en bensin- eller dieselmotor för dina längre resor. Flexibiliteten gör att laddhybrider passar en väldigt bred målgrupp av bilägare.

Den viktiga frågan om räckvidd


Många anser att en av de största farhågorna med att byta till ren elbil är räckvidden.

Även om det numera finns många elbilar med en imponerande räckvidd (på upp till 758 km), så upplever en del att räckvidden fortfarande begränsar deras bilkörande.

Här kommer laddhybriderna in i bilden med sina längre räckvidder. Med risk för att låta tjatig kan de alltså köras på ren elkraft under lite kortare sträckor för att sedan övergå till förbränningsmotorn när batteriet är tomt. Detta gör dem idealiska för dig som inte vill oroa dig för att hamna med en urladdad bil mitt ute på landsbygden eller under en längre resa.

Laddhybriderna med längst räckvidd imponerar inte bara med sin körsträcka, utan även med sin prestanda. Den elektriska motorn ger ett omedelbart vridmoment och tyst körning, medan den konventionella motorn ger extra kraft när du behöver det. Det ger dig som bilägare en såväl dynamisk som responsiv körupplevelse.

Miljövänlig körning


Ett av de största fördelarna med laddhybrider är deras förmåga att minska utsläppen. Genom att använda eldrift under korta pendlingsresor, stadskörninng eller för ärenden i närområdet kan du minska din klimatpåverkan avsevärt. Detta då laddhybriderna under ren elkörning inte genererar några utsläpp alls.

Topp 10 laddhybrider med längst räckvidd 2023


I de flesta fall kommer elräckvidden för en laddhybrid sällan att överstiga 5-6 mil. Huvudidén bakom laddhybridkonceptet är att batteriet primärt är avsett att täcka kortare dagliga resor, medan förbränningsmotorn används för längre resor.

På detta sätt kombineras elektrisk drift för kortare avstånd med förbränningsmotorn för längre resor.

Det finns dock ett antal undantag. Alla laddhybrider på den här listan har nämligen en räckvidd som överstiger 8 mil - i vissa fall med råge!

 1. Range Rover Sport Plug-In Hybrid
  Listan över laddhybrider med längst räckvidd toppas i dagsläget av Range Rover Sport Plug-In Hybrid. Med en batterikapacitet på 38,2 kWh kan den här bilen köra ungefär 114,49 kilometer på ren el, enligt WLTP.
 2. Range Rover Plug-In Hybrid
  Med samma batterikapacitet som Range Rover Sport, på 38,2 kWh, har standardmodellen av Range Rover Plug-in Hybrid en uppskattad elektrisk räckvidd på cirka 112,65 kilometer.
 3. Mercedes-Benz C Class Plug-In Hybrid
  Denna kompakta lyxbil har ett 25,4 kWh batteri och kan gå imponerande 111,06 kilometer på ren el.
 4. Mercedes-Benz S Class Plug-In Hybrid
  Med en större batterikapacitet än sitt C Class-syskon, på hela 28,6 kWh, erbjuder S Class Plug-In Hybrid en elektrisk räckvidd på mellan 99,78 till 101,39 kilometer.
 5. Mercedes-Benz GLE 350 de Plug-In Hybrid
  Den här modellen har ett 31,2 kWh stort batteri och kan köra mellan 86,9 och 93,34 kilometer på ren el, beroende på förhållandena.
  Se vårt utbud av begagnad Mercedes laddhybrider här ->

 6. Volvo S60 Recharge Plug-In Hybrid
  Med ett 18,8 kWh batteri erbjuder Volvo S60 Recharge en imponerande elektrisk räckvidd på upp till 90,02 kilometer.
 7. Volvo V60 Recharge Plug-In Hybrid
  Precis som S60 har V60 Recharge en batterikapacitet på 18,8 kWh, vilket ger den en uppskattad räckvidd på 88,1 kilometer på ren el.
  Se vårt utbud av begagnade Volvo V60 Recharge här ->

 8. Volvo S90 Recharge Plug-In Hybrid
  Med samma batteristorlek som V60 och S60 erbjuder S90 Recharge också en elektrisk räckvidd på upp till runt 88,1 kilometer.
 9. BMW X5 Plug-In Hybrid
  Denna SUV har ett 22,29 kWh batteri och kan köra mellan 80,47 och 87,36 kilometer på ren el, beroende på körförhållandena.
  Se vårt utbud av begagnade BMW X5 här ->

 10. Volvo V90 Recharge Plug-In Hybrid
  Slutligen - sist på den här listan men fortfarande med en imponerande räckvidd - har vi V90 Recharge. Bilen har samma batterikapacitet på 18,8 kWh som de andra Volvomodellerna och erbjuder en elektrisk räckvidd på upp till cirka 84,05 kilometer.
  Se vårt utbud av begagnade Volvo V90 Recharge här ->


Slutsats


Laddhybriderna med längst räckvidd erbjuder en praktisk och hållbar lösning för många bilägare. De kombinerar fördelarna med eldrift och förbränningsmotorer, vilket ger både miljövänlig körning och den nödvändiga räckvidden för långa resor. Som tekniken fortsätter att utvecklas förväntas dessa fordon bara bli bättre med tiden och kan mycket väl vara framtiden för persontransport, där hållbarhet och prestanda går hand i hand.
Inlägget uppdaterades senast 15 september 2023
Bli först med det senaste!
Få nyheter, tips och erbjudanden om elbilar och laddhybrider direkt till din inkorg.
Läs mer om hur Carla hanterar dina personuppgifter

Våra laddhybrider till salu

Titta närmare på alla de elbilar och laddhybrider 
som just nu finns till försäljning. 
Kanske hittar du din nya drömbil redan idag?