Värdera din bil gratis här! Till värdering
hero image
hero image

Köp begagnad fyrhjulsdriven elbil

Här hittar du alla våra fyrhjulsdrivna elbilar. Vi har ett brett utbud av begagnade elbilar med fyrhjulsdrift från bilmärken som Tesla, Audi och Polestar. Gratis hemleverans, fri retur, provkörning i 14 dagar och minst 12 månaders garanti ingår alltid i ditt köp.

Elbilar (154)
Rekommenderad
Elbilar (154)
Gratis hemleverans i hela Sverige
14 dagar öppet köp och fri retur
Sveriges nöjdaste bilkunder
Använd din bil som inbyte
Vi tar emot både el- och fossildrivna bilar.

Elbil med fyrhjulsdrift klarar alla miljöer

Fyrhjulsdrift på en elbil innebär helt enkelt att bilen har drivning på alla fyra hjulen och inte enbart fram- eller bakhjulen. Bilens kraft fördelas på hjulen dit där kraften behövs och därmed får du en elbil med hög prestanda som klarar såväl stadstrafik som tuffare miljöer.

Fördelar med en fyrhjulsdriven elbil

Det finns ett antal fördelar med en fyrhjulsdriven elbil:

  • Du får en tyst och följsam bil med minimal miljöpåverkan.
  • Du får bättre grepp på vägen, framförallt vid vinterväglag vilket gör bilen säkrare att köra.
  • Du får en mer kraftfull bil som passar om du ofta kör med släp.
  • Du får minskat slitage på däcken eftersom slitaget fördelas jämt över alla fyra däck.
  • Den jämnt fördelade kraften mellan alla fyra hjulen förbättrar även stabiliteten och kontrollen över fordonet, vilket ökar säkerheten.

Stort utbud av begagnade elbilar 4WD

Här på Carla har vi ett stort utbud av begagnade fyrhjulsdrivna elbilar att välja mellan. Några populära modeller är följande:

Enkelt att köpa begagnad elbil med fyrhjulsdrift

På Carla har vi gjort det hur enkelt som helst att köpa en begagnad elbil eller laddhybrid med fyrhjulsdrift. Välj din nästa bil i vårt utbud och köp den direkt online via vår hemsida.

Du kan välja mellan att betala hela bilen direkt kontant eller ansöka om finansiering. Du kan även byta in din gamla bil så drar vi av värdet för den på priset för din nya.

Din fyrhjulsdrivna elbil levereras direkt hem till din dörr och du får provköra den i 14 dagar. Skulle allt inte kännas rätt och du vill ångra ditt köp hämtar vi upp bilen igen helt kostnadsfritt.

Ett tryggt bilköp

Alla vår fyrhjulsdrivna elbilar genomgår en omfattande inspektering när de kommer in till oss. Vi utgår från en kontrollista på över 280 punkter där vi går igenom allt från batteriet till vindrutetorkare med mera för att säkerställa att hela bilen är i toppskick. Den rengörs inifrån och ut och är nästintill som ny när du får den.

Det ingår dessutom alltid minst 12 månaders garanti i ditt köp!

Vanliga frågor om fyrhjulsdrivna elbilar

Kan fyrhjulsdrivna elbilar användas för långa resor?
Ja, många fyrhjulsdrivna elbilar har nu avancerade laddningssystem och lång räckvidd, vilket gör dem lämpliga för långväga resor. Dessutom ökar det ständiga nätverket av snabbladdningsstationer tillgängligheten för långresor med elbil.

Hur påverkas fyrhjulsdriften av olika väderförhållanden?
Fyrhjulsdrivna elbilar excellerar särskilt i varierande väderförhållanden, inklusive regn, snö och is. Den jämnt fördelade kraften till alla hjul förbättrar greppet och stabiliteten, vilket ökar säkerheten i olika klimat.

Kan fyrhjulsdrift användas för terrängkörning?
Ja, fyrhjulsdrift förbättrar fordonets terrängegenskaper och gör det mer kapabelt på varierande underlag.

Är fyrhjulsdrift endast för prestanda eller har det "verkliga användningsområden"?
Fyrhjulsdrift erbjuder inte bara förbättrad prestanda utan är också användbar i vardagliga situationer. Till exempel kan det öka dragkraften på halt underlag och förbättra manövrerbarheten vid låga hastigheter, vilket är praktiskt vid parkering och stadskörning.

Hur påverkar användningen av fyrhjulsdrift elbilens energieffektivitet?
Användningen av fyrhjulsdrift kan öka energiförbrukningen något, men modern teknik optimerar energieffektiviteten för att bibehålla en konkurrenskraftig körsträcka och hög prestanda.

Är fyrhjulsdrift standard på alla elbilar eller finns det alternativ?
Nej, fyrhjulsdrift är inte standard på alla elbilar. Många elbilar erbjuds med både tvåhjuls- och fyrhjulsdriftsvarianter för att möta olika kunders behov och preferenser.

Hur påverkas prestanda och räckvidd av att dra en släpvagn med en fyrhjulsdriven elbil?
Att dra en släpvagn kan påverka elbilens prestanda och räckvidd. Många tillverkare anger specifika rekommendationer för den maxvikt som kan dras och ger information om hur det påverkar fordonets prestanda.

Kontakta oss om du har några frågor

Har du några frågor om hur det fungerar att köpa begagnad elbil på Carla eller vill du veta mer om någon av våra fyrhjulsdrivna elbilar? Kontakta oss via vår chatt, på telefon 08 - 792 01 01 eller genom att mejla hej@carla.se.