Räntekampanj från 5,49% på utvalda bilar - Till kampanjen
tesla model y
tesla model y
tesla logo

Köp begagnad Tesla Model Y

Köp en begagnad Tesla Model Y till bra pris här på Carla. När du köper en bil online hos oss ingår alltid fri hemleverans och retur och du får provköra bilen i 14 dagar. Du får även minst 12 månaders garanti på bilen.

Tesla Model Y (49)
Rekommenderad
Tesla Model Y (49)
Gratis hemleverans i hela Sverige
14 dagar öppet köp och fri retur
Sveriges nöjdaste bilkunder
Använd din bil som inbyte
Vi tar emot både el- och fossildrivna bilar.

Modern el-SUV med imponerande räckvidd

Tesla Model Y är en praktisk el-SUV som kombinerar kraftfull prestanda, imponerande räckvidd och hög komfort vilket ger körglädje utöver det vanliga. Den finns i två versioner: Performance och Long Range.

  • Tesla Model Y Performance – Performance har en acceleration på 0-100 km/h på 3,7 sekunder och en räckvidd på 514 km.

  • Tesla Model Y Long Range – Long Range har en acceleration på 5,0 0-100 km/h på 5,0 sekunder och en räckvidd på upp till hela 533 km.

Model Y från Tesla har två elmotorer och fyrhjulsdrift som ger ett bra grepp på vägen och gör att den klarar även tuffa vägunderlag som snö och lera. Tack vare avancerad teknik och automatiska funktioner är säkerheten bland den bästa i klassen.

Se även våra andra Teslor på lager:

Köp Tesla Model Y på Carla

Hos oss kan du enkelt köpa en begagnad Tesla Model Y direkt från soffan. Se vårt utbud av bilar och välj den som passar dig. Klicka på köp och fyll i den efterfrågade informationen så levererar vi bilen hem till dig inom några dagar. Provkör den i 14 dagar och returnera utan kostnad om du inte känner att detta var rätt bil för dig.

Tesla Model Y pris

Priset för en begagnad Tesla Model Y här på Carla ligger i genomsnitt på runt 500 000-650 000 kronor beroende på hur många mil bilen har gått, vilken årsmodell det är och om du väljer Long Range eller Performance.

Kontakta oss vid frågor

Har du några frågor om Tesla Model Y eller vill veta mer om hur du köper en begagnad elbil hos oss på Carla så är du välkommen att kontakta oss via vår chatt, på telefon 08 - 792 01 01 eller genom att mejla hej@carla.se.

Tesla Model Y specifikationer

Räckvidd: Upp till 514/533 km
Laddning: Upp till 80 % på
Acceleration: 0-100 km/h på 3,7/5,0 sekunder
Topphastighet: 250/217 km/h

Vanliga frågor om Tesla Model Y

Hur mycket kostar en Tesla Model Y?

Tesla Model Y Long Range har ett startpris på cirka 550 000 kronor och Tesla Model Y Performance på cirka 750 000 kronor som ny. Begagnade varianter kostar i snitt mellan 500 000-650 000 kronor.

Hur långt går en Tesla Model Y?

Tesla Model Y Long Range har en räckvidd på 533 km och Tesla Model Y Performance på 514 km.

Är Tesla Model Y en bra bil?

Tesla Model Y är en av de bäst säljande modellerna från tillverkaren och en riktigt bra elbil om du vill ha gott om plats och lång räckvidd. Tesla Model Y fick en 5-stjärnig säkerhetsklassning av Euro NCAP år 2022 och har vunnit priset "Bäst i klassen" i kategorin Liten SUV. Det finns dessutom ett stort nätverk av snabbladdare runt om I Sverige, vilket är en stor fördel.

Vad kostar försäkring för Tesla Model Y?

En försäkring för Tesla Model Y kostar i genomsnitt mellan 5000-8000 kr per år.

Vad är skillnaden mellan Tesla Model 3 och Y

Model Y liknar mycket Tesla Model 3 eftersom båda modellerna är byggda på samma plattform. Den stora skillnaden mellan Tesla Model Y och Tesla Model 3 är framför allt storleken. Tesla Model Y är en större bil som är både högre och bredare. Därmed har den mer bagageutrymme och mer utrymme i kupén. Att Model Y är högre än Model 3 ger dig en högre förarposition och mer utrymme ovanför passagerarnas huvuden samt för benen. Du ser trafiken bättre och får en bekvämare upplevelse under långa resor.

Hur bra är en begagnad Tesla Model Y?

Modellen har behållit sitt värde bra, men priserna har nyligen sjunkit något från de extremt höga nivåer som tidigare var rådande. Du kan ofta göra en bra affär genom att välja en begagnad Tesla Model Y. Som med alla Teslor håller Tesla Model Y sin prestanda bra över tid, och du behöver i de allra flesta fall inte vara orolig för en markant nedgång i exempelvis räckvidd.

Är Model Y en 7-sitsig bil?

Nja, standardversionen av Model Y har fem sittplatser, men den går att uppgradera till ett alternativ med sju sittplatser. De två sätena på tredje raden är inte särskilt stora, men för familjer som ofta behöver plats för många barn kan de fungera i en nödsituation.

Är Tesla Model Y den bästa Teslan för familjer?

Tesla Model Y har tilldelats titeln "Bästa bil för familjer 2023" av den brittiska webbplatsen AutoTrader, som noterar att denna eldrivna crossover tar det som är bra med den mindre Model 3 och bygger vidare på den för att skapa en utmärkt familjebil. Tesla Model Y är säker, bekväm, rymlig och har en lång räckvidd - fyra faktorer som ofta är viktiga för familjer. Den är därtill snabb och har en mängd olika tekniska funktioner som gör den till en bra familjebil.