Räntekampanj från 5,49% på utvalda bilar - Till kampanjen
hero image
hero image

Företagsleasing av bil - Elbilar och laddhybrider

Hitta din nästa elbil eller laddhybrid med avdragbar moms för företagsleasing på Carla. Oavsett vilken typ av företag du har kan du hitta din nästa leasingbil för företag hos oss.
Med minst 12 månaders garanti, 14 dagars försäkring och sommar- och vinterdäck är vi stolta över att ha Sveriges nöjdaste kunder!

Bilar (150)
Rekommenderad
Bilar (150)
Gratis hemleverans i hela Sverige
14 dagar öppet köp och fri retur
Sveriges nöjdaste bilkunder
Använd din bil som inbyte
Vi tar emot både el- och fossildrivna bilar.

Hitta bästa företagsleasingen av bil

Vi vill att alla företagare ska kunna hitta en bil och en företagsleasing som känns passande, snabbt, smidigt och enkelt direkt online.

Väljer du att leasing av bil för företag hos oss kan du känna dig trygg med att alla viktiga utgifter ingår i månadskostnaden, så att du ska få ut det mesta av din nya företagsbil.

Stort utbud för leasingbilar för företag

Hos oss kan du hitta ett stort utbud av elbilar och laddhybrider för billeasing för företag. Vi har bilar från populära bilmärken som:

Så funkar företagsleasing

Kostnad för företagsleasing av bil

Att företagsleasa en bil innebär att du betalar en månadskostnad istället för en stor summa för bilen. Kostnaden fördelas därmed över tid och påverkar inte företagets likviditet på samma sätt som en större engångskostnad hade gjort.

Du får även dra av momsen på billeasingen, vilket är en av de största fördelarna med att företagsleasa en bil.

Att leasa en företagsbil till en fast månadskostnad är både smidigt och tryggt. För att beräkna hur förmånligt det kan vara för ditt företag kan du göra en kalkyl för företagsleasing.

Dessa regler gäller vid företagsleasing av bil

Väljer du att teckna en bil med företagsleasing finns det vissa regler du bör hålla koll på. Det oavsett om det rör sig om företagsleasing av ny bil, företagsleasing av begagnad bil eller företagsleasing av elbil, vilket är det vi på Carla erbjuder.

Förmånsbeskattning för företagsbil

Sådana regler rör bland annat frågan om bilförmån, det vill säga att om företagsbilen används för privata resor vid mer än 10 tillfällen eller för mer än 100 mil så kan du bli skyldig att betala in förmånsbeskattning. En sådan användning räknas nämligen som en privat förmån vilket är skattepliktigt.

Då kan företagsleasing vara det bästa valet för dig

Företagsleasing av bil är ofta mest förmånligt för dig som företagare då:

  • Företagets likviditet förbättras - I och med att avtalet sträcker sig över en lång period
  • Momsen är avdragsbar - Företagsleasing innebär att du som företagare kan dra av momsen.
  • Tillgång till egen bil - Bilen står under företaget och du som privatperson slipper "äga" den.