Så fungerar inspektionen när vi hämtar upp din bil

Tips
14 juni 2024
|
3 min

I den här artikeln går vi igenom vad du kan förvänta dig när Carla svänger förbi för att hämta upp bilen du sålt till oss! Missa inte sammanfattningen där vi delar några tips på hur du kan hjälpa oss att göra processen ännu smidigare.

Efter att du har accepterat vårt bud på din bil så bokar vi in en gratis hämtning hemma hos dig. Väl på plats sker en snabb inspektion för att säkerställa att bilens skick överensstämmer med det som sagts i våra samtal. Det är nämligen det angivna skicket som ligger till grund för vår värdering. När inspektionen är klar tar vi med oss bilen, och du får pengarna direkt in på ditt konto.


Interiörkontroll


Inspektionen inleds med att vi går igenom bilens interiör. Vi börjar med det grundläggande – finns alla nycklar och fungerar de som de ska? Därefter kontrollerar vi bland annat miltal för att få en uppfattning om bilens “tidigare liv”. 

Vi kikar på instrumentpanelen och skärmar för att utesluta eventuella tekniska brister som pixelfel eller synliga skador.

Funktionstest av dörrar, luckor och rutor är även det en del av vår inspektion. Vi öppnar och stänger varje dörr, testar alla speglar och säkerställer att eventuell backkamera ger en klar och tydlig bild. 

Inne i bilen kontrollerar vi även skicket på ratten, sätena och övrig inredning. 


Däck och hjul


När kontrollen av interiören är färdig så är det dags att se över däck och hjul. Först och främst behöver vi veta hur många uppsättningar däck och hjul bilen har. Därefter kollar vi att angivet däckdjup stämmer och säkerställer att skicket på fälgarna stämmer överens med vad som tidigare uppgivits.


Glas och kaross


Vidare till glas och kaross, där varje ruta inspekteras för att identifiera eventuella skador. Vi går runt bilen och bedömer karossens skick – från motorhuven till bagageluckan, inklusive alla ljuslyktor och reflexer. 

Vi undersöker bilens sidor, inklusive sidospeglar och dörrlister, för att se till att allt är i sin ordning.

Slutligen gör vi en bedömning av eventuell extrautrustning som dragkrokar, panoramatak och takräcken, och testar dess funktionalitet.


Vad kan vara värt att fixa innan en försäljning?


Många undrar vad som är värt att fixa själv, innan en försäljning, och generellt bör du endast överväga små reparationer som höjer värdet utan att bli för dyra:
  • Mindre kosmetiska skador som repor och små bucklor kan ofta repareras till en rimlig kostnad.
  • Reparation av slitna säten och byte av mattor är ofta kostnadseffektiva.
  • Se till att alla ljus och signaler fungerar. Byte av brända lampor eller rengöring av strålkastare är enkla och billiga förbättringar.
  • Mindre mekaniska problem som kan åtgärdas till låg kostnad är värda att fixa, medan större reparationer bör övervägas noga då de kanske inte ökar värdet tillräckligt.
Prata gärna med vår inköpare för mer specifika råd gällande din bil. De guidar dig genom hela processen och hjälper dig att avgöra vilka skador och kosmetiska fel som är värda att lägga tid och pengar på inför din försäljning.


Sammanfattning


Vår inspektion är visserligen grundlig, men den är också designad för att vara effektiv. Normalt tar hela processen inte mer än en halvtimme! 

För att göra inspektionen ännu snabbare och smidigare, uppskattar vi om du som kund kan förbereda din bil inför vårt besök. 

En enkel tvätt eller sköljning av bilen hjälper oss att snabbare säkerställa att skicket stämmer överens med avtalet.

Om du efter att du har skrivit på avtalet upptäcker nya skador, såsom eventuella stenskott och repor, så hjälper det oss enormt om du kan uppmärksamma oss på dessa i förväg.

På så sätt kan du vara säker på att processen blir så snabb och enkel som möjligt, medan vi samtidigt säkerställer att vi får en korrekt bild av bilens skick. 

Värt att understryka är att de flesta inspektioner vi gör (efter tusentals köpta bilar) sker helt utan anmärkningar, men att vi - i de fall skador har missats i din beskrivning av skicket - kan behöva göra mindre avdrag på priset. En majoritet av dessa avdrag gäller stenskott, vilket vi löser med en glaskadeanmälan på plats, vilket innebär att avdraget endast motsvarar självrisken på försäkringen. 
Inlägget uppdaterades senast 14 juni 2024
Bli först med det senaste!
Få nyheter, tips och erbjudanden om elbilar och laddhybrider direkt till din inkorg.
Läs mer om hur Carla hanterar dina personuppgifter

Värdera och sälj din bil online

Få bättre betalt när du säljer din bil till oss.

✔ Snabb värdering och bud inom 60 min
✔ Fri upphämtning i hela Sverige
✔ Pengar på kontot direkt