Lista: sju 7-sitsiga elbilar

Köpguide
10 aug. 2023
|
3 min

Elbilar är som vi alla vet en central del av den gröna fordonsrevolutionen. Det har i sin tur lett till en ökande efterfrågan på större fordon med fler sittplatser, inte minst bland familjer. Så vad finns det egentligen för 7-sitsiga elbilsalternativ?I detta blogginlägg ska vi ta en närmare titt på några av de mest spännande och innovativa 7-sitsiga elbilarna på marknaden idag. Perfekta elbilar för dig som önskar både utrymme i överflöd och miljövänlig körning!


1. Tesla Model X

Tesla Model X
Tesla Model X

En sån här lista vore naturligtvis inte fullständig utan Teslas flaggskepp Model X. Med sina karakteristiska "falkvingedörrar" och imponerande räckvidd, är Model X en av de populäraste elbilarna på marknaden. Modellen kommer med 5, 6 eller 7 säten - beroende på konfiguration. Med överlägsen prestanda och avancerad självkörningsteknik är Model X ett utmärkt val för dig som vill ha en av de allra bästa 7-sitsiga elbilarna!2. Volvo EX90


Svenska Volvo är som vi alla vet kända för sin säkerhet, och EX90 är inget undantag. Denna 7-sitsiga elbil erbjuder avancerade säkerhetsfunktioner kombinerat med en kraftfull elektrisk prestanda. Med sitt eleganta skandinaviska design och högkvalitativa materialval, är Volvo EX90 den perfekta familjebilen för dig med höga krav.

Volvo EX90 kommer att börja levereras från och med våren 2024.


3. Volkswagen ID. Buzz LWB


Nya Volkswagen ID. Buzz LWB är en banbrytande eldriven microbuss som tar oss med på en resa genom tid och teknologi. Med sitt distinkta och ikoniska design, inspirerad av den klassiska VW Microbus, kombinerar ID. Buzz LWB retrocharm med moderna innovationer. Denna elbil erbjuder inte bara en 7-sitsig konfiguration utan också imponerande elektrisk räckvidd och avancerade autonoma körtekniker. Volkswagen ID. Buzz LWB är en symbol för hur framtidens mobilitet kan återuppliva det förflutnas nostalgiska estetik samtidigt som den navigerar oss mot en hållbarare och uppkopplad körupplevelse.

Volkswagen ID. Buzz LWB ska börja levereras till Europa i början av nästa år (2024).


4. Mercedes EQV


Mercedes EQV är en modern familjebil, med inte bara 7 säten utan hela 8 stycken! Den förkroppsligar komfort och lyx i elektrisk form. Med en elegant och modern design ger EQV en förfinad och miljövänlig körupplevelse för familjer och större grupper. En imponerande räckvidd på upp till 363 km och sin kraftfull prestanda är Mercedes EQV en pålitlig följeslagare även på längre resor. EQV bjuder på den legendariska Mercedes-komforten samtidigt som den tar ett steg in i framtiden med sin elektriska drivlina.


5. Peugeot e-Rifter


Peugeot e-Rifter är en 7-sitsig elbil som kombinerar storlek med hållbarhet. Med en rymlig interiör och mångsidig konfiguration är e-Rifter den perfekta följeslagaren för familjer och äventyrslystna individer. Dess elektriska drivlina ger en tyst och smidig körupplevelse samtidigt som den minskar miljöpåverkan. Peugeot e-Rifter visar hur elektrisk mobilitet kan göra vardagen enklare och mer hållbar utan att kompromissa med flexibilitet och funktionalitet. Peugeot e-Rifter har en räckvidd på upp till 280 km och tack vare sitt snabbladdningsstöd kan du få en full laddning på bara 30 minuter.


6. KIA EV9


Nya KIA EV9 kommer med plats för upp till sju personer och över 50 mils (!) räckvidd. Med andra ord, KIAs nya flaggskepps-SUV är perfekt för barnfamiljer som tillbringar mycket tid på vägarna! Du kommer att kunna välja mellan bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift, och om du vill ha sex eller sju säten. De sittplatser som utgör den andra raden kommer att ha förmågan att rotera.

KIA EV9 kommer att börja säljas i slutet av året (2023).


7. Citroen e-SpaceTourer


Citroën e-SpaceTourer tar familjekörningen till en ny nivå genom att kombinera elektrisk elegans med enastående flexibilitet. Denna 7-sitsiga elbil erbjuder inte bara en tyst och ren körupplevelse, utan också en mångsidig interiör som anpassar sig till varje behov. Med en imponerande elektrisk räckvidd på upp till 330 km kan e-SpaceTourer ta dig på långa resor med minimal miljöpåverkan. Oavsett om det handlar om vardagsäventyr eller långa utflykter, levererar Citroën e-SpaceTourer en bekväm och hållbar resa för hela familjen.


Slutsats


Det börjar dyka upp allt fler 7-sitsiga elbilar på marknaden. Med fler alternativ att välja mellan har du som konsument större möjlighet att hitta en sjusitsig elbil som passar just dig och dina behov. Bilarna på den här listan visar tydligt att framtidens fordon kan vara både miljövänliga och familjevänliga. Oavsett om du prioriterar stil, säkerhet eller räckvidd, finns det definitivt en 7-sitsig elbil för dig.
Inlägget uppdaterades senast 10 augusti 2023
Bli först med det senaste!
Få nyheter, tips och erbjudanden om elbilar och laddhybrider direkt till din inkorg.
Läs mer om hur Carla hanterar dina personuppgifter

Våra elbilar till salu

Titta närmare på alla de elbilar och laddhybrider 
som just nu finns till försäljning. 
Kanske hittar du din nya drömbil redan idag?