Så väljer du bästa leasingbilen 2023

Köpguide
28 juni 2023
|
3 min

Privatleasing har blivit ett allt mer populärt sätt att skaffa bil på. Med förutsägbara månadskostnader och möjligheten att enkelt byta till en ny modell när leasingperioden är slut, är det lätt att förstå varför. Men vilken är egentligen den bästa leasingbilen 2023? Svaret på det beror helt och hållet på vad du har för behov och preferenser.

I den här artikeln går vi igenom följande 8 bilar som alla har fått bra betyg och som passar för privatleasing

 • Volkswagen ID.4
 • Tesla Model 3
 • Tesla Model Y
 • Kia e-Niro
 • MG Marvel R
 • Skoda Enyaq
 • Polestar 2
 • Porsche Taycan


Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4
Volkswagen ID.4
Volkswagen ID.4 är en rymlig el-SUV som utmanar normen med sin prisvärdhet och design. Med en fantastisk räckvidd och uppkopplade egenskaper ger ID.4 dig en smidig, tyst och responsiv körning, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en komfortabel resa under både korta och långa sträckor. Detta är en av de bästa leasingbilarna för familjer som vill ha gott om plats. 

Tesla Model 3

Tesla Model 3
Tesla Model 3
Tesla Model 3, känd för sin imponerande acceleration och banbrytande teknik. Bilen erbjuder en exceptionell räckvidd, hög säkerhet och tillgång till Teslas omfattande Supercharger-nätverk. Dess avancerade autopilot-funktioner placerar den i toppen av sin klass för semi-självkörande bilar. En bekväm elbil och den bästa leasingbilen för dig som vill ha hög prestanda och lång räckvidd. 

Tesla Model Y

Tesla Model Y
Tesla Model Y
Tesla Model Y är en eldriven kompakt SUV från Tesla, baserad på samma plattform som Model 3. Den har utrymme för upp till sju passagerare och erbjuder olika varianter med varierande prestanda och räckvidd. Med två elmotorer och fyrhjulsdrift (AWD) har den snabb acceleration och kan köra drygt 500 km på en laddning.

Model Y har en modern och minimalistisk interiör med en stor pekskärm i mitten som styr de flesta funktioner i bilen. Den har avancerade säkerhetsfunktioner som automatisk nödbromsning, filhållningsassistans och adaptiv farthållare. Den imponerar också med sitt stora glastak som sträcker sig över hela kupén och ger en känsla av rymlighet.

Bilen stöder snabbladdning på Teslas Supercharger-nätverk och andra laddningsstationer. Dessutom kan den laddas hemma via vanliga vägguttag eller en dedikerad laddbox för snabbare laddning. Tesla Model Y kombinerar bra räckvidd, imponerande prestanda och avancerad teknik, vilket gör den till ett attraktivt val för de som söker en rymlig och miljövänlig elbil.

Kia e-Niro

Kia e-Niro är en el-SUV som har gjort stora framsteg när det gäller räckvidd och komfort. Den erbjuder en räckvidd på över 450 km på en enda laddning, och kombinerar detta med en bekväm, rymlig interiör och avancerade säkerhetsfunktioner. Detta gör den till ett utmärkt val för familjer och långresor.

MG Marvel R

MG Marvel R är en elektrisk SUV som levererar både prestanda och värde. Med sitt attraktiva yttre, imponerande acceleration och generösa räckvidd får du en elbil du kan lita på. Dessutom erbjuder den en högkvalitativ interiör och flera moderna funktioner.

Skoda Enyaq

Skoda Enyaq är en rymlig och pålitlig el-SUV som erbjuder komfort, stil och imponerande teknik. Med gott om utrymme, högkvalitativ interiör och praktisk räckvidd levererar den en imponerande helhet. Dessutom kombinerar Enyaq alla dessa egenskaper med Skodas tradition av pålitlighet och värde för pengarna. 

Polestar 2

Polestar 2 är en lyxig elbil som kombinerar snygg skandinavisk design med imponerande prestanda. Med en räckvidd på över 400 km, en rikligt utrustad interiör och en stark körupplevelse, erbjuder Polestar 2 en kompromisslös blandning av stil, komfort och teknik. 

Porsche Taycan

Porsche Taycan är en elektrisk sportbil som bevisar att prestanda och eldrift kan gå hand i hand. Taycan erbjuder hisnande acceleration, precisa köregenskaper och en räckvidd som står upp mot konkurrenterna. Interiören är elegant och tekniskt avancerad, vilket återspeglar bilens lyxiga och högpresterande natur. Den bästa leasingbilen för dig som vill ha en äkta premiumkänsla. 

Vilken är den bästa leasingbilen?

När du letar efter den bästa leasingbilen är det viktigt att överväga vad just du har för behov. Behöver du en familjebil med mycket utrymme, en sportig coupé, eller kanske en miljövänlig elbil? Olika bilar passar olika livsstilar och behov så det är svårt att peka ut en bil som bästa leasingbil. Det bästa rådet är att göra din forskning, jämföra olika alternativ och välja den bil som bäst passar dina specifika behov och budget.

FAQ

Vilken elbil är mest prisvärd att leasa?
Det finns flera prisvärda elbilar tillgängliga för leasing. Volkswagen ID.4 är en prisvärd elbil för med gott om utrymme, bra prestanda och lång räckvidd.  

Vad är skillnaden på privat- och företagsleasing?
Privatleasing och företagsleasing är två olika typer av fordonsleasingavtal som skiljer sig åt i termer av vem som är avtalspart och hur det påverkar skatte- och ekonomiska aspekter.

Vid privatleasing är privatpersonen avtalspart och hyr fordonet för en bestämd tidsperiod, vanligtvis 2-4 år. Privatleasingavtalet inkluderar vanligtvis kostnader som försäkring, underhåll och eventuell service. Vid slutet av leasingperioden återlämnas fordonet till leasingbolaget, och den privatleasingstagaren kan välja att teckna ett nytt avtal för en annan bil.

Å andra sidan involverar företagsleasing ett företag som avtalspart. Företaget hyr fordonet för att användas i företagets verksamhet. I företagsleasingavtal kan det finnas möjligheter till skattemässiga förmåner och avdrag, beroende på landets skatteregler. Företaget ansvarar oftast för kostnaderna för försäkring, underhåll och eventuell service.

Vad är fördelarna och nackdelarna med privatleasing?
Som med (nästan) allt i livet finns det såklart både för- och nackdelar med privatleasing, nedan listar vi några av de mest uppenbara.

Fördelar med privatleasing:

 • Lägre initial kostnad
 • Lägre månadskostnad
 • Ny bil oftare 
 • Inkluderat underhåll och service
 • Ingen oro över värdeminskning 

Nackdelar med privatleasing:

 • Ingen äganderätt 
 • Begränsad körsträcka
 • Potentiella extra avgifter
 • Inga modifieringar tillåtna
 • Du kan hamna i en leasingcykel

Vilket bilmärke är billigast att leasa?
Några exempel på bilmärken som är billiga att leasa är Volkswagen, Dacia, Renault och Skoda. Tänk på att kostnaden för din leasing baseras på flera olika faktorer.

Kontakta oss gärna så tar vi tillsammans fram ett förslag på leasing som passar dig och din budget.

Vilken bil ska man leasa 2023?
Vilken elbil som är den bästa leasingbilen för dig beror på dina behov. Tesla, Volkswagen, Kia och Toyota är alla populära märken.
Inlägget uppdaterades senast 28 juni 2023
Bli först med det senaste!
Få nyheter, tips och erbjudanden om elbilar och laddhybrider direkt till din inkorg.
Läs mer om hur Carla hanterar dina personuppgifter

Privatleasa din elbil via Carla

Upptäck fördelarna med privatleasing av Tesla Model Y, Model 3 och VW ID 4 via Carla.

Sveriges bästa pris ✔ Fast månadskostnad ✔ Gratis hemleverans ✔