Köpa bil online eller av en fysisk återförsäljare?

Köpguide
04 okt. 2023
|
3 min

Att köpa en bil brukade kräva ett besök hos en fysisk återförsäljare. Som går att läsa på vår "om oss"-sida var det en av drivkrafterna bakom grundandet av Carla. Vi ansåg att bilbranschen var omodern och att den behövde förändras:

  • Varför kan det inte vara lika enkelt att köpa en bil online som att köpa ett par skor?
  • Varför ska man behöva åka runt bland bilhandlare, vänta på att få hjälp, och sedan sitta och förhandla med en garvad säljare?
  • Varför kan man istället inte enkelt klicka hem något och testa det hemma i lugn och ro?

Många upplever helt enkelt att ett besök hos en traditionell bilåterförsäljare är stressande.


Fördelar med att köpa bil online


Det kan såklart kännas ovant att köpa en bil online. De flesta är trots allt vanedjur och att köpa en bil är en stor investering. Vi är dock övertygade om att fördelarna överväger nackdelarna.

Att köpa en bil online är:

1. Enklare

Du slipper åka runt till olika bilhandlare, och kan när och var du vill surfa runt och välja mellan hundratals olika bilar.
En av fördelarna med att köpa en bil online är att du kan göra research samtidigt som du handlar. Det krävs inte massa förberedelser eftersom du kan jämföra priser, modeller och utrustning i farten.

2. Tryggare

Internet har redan bidragit med en ökad transparens i en rad olika branscher. I och med e-handlarnas intåg på bilmarknaden har denna transparens nu nått bilbranschen! Online är det enkelt att prisjämföra och ta del av tidigare kunders omdömen om handlaren. När du har hittat rätt objekt kan du enkelt undersöka olika finansieringsalternativ - även andra än de som bilfirman vill att du ska välja.

3. Snabbare

Att testköra bilen, förhandla med en säljare och gå igenom buntar av pappersarbete tar tid - ofta flera timmar. Att köpa en bil online går snabbt, väldigt snabbt. Du kan utan problem färdigställa affären på mindre än tio minuter. Allt från att fylla i en låneansökan till att boka leverans är betydligt smidigare, tack vara en mer optimerad process.


Fördelar med att köpa din bil hos Carla


På Carla har vi blött och stött de vanligaste negativa aspekterna med att köpa bil online. Så att vi kan göra din upplevelse bättre när det är dags för en ny bil!

Känna, klämma och testköra

Att köpa en bil hos en återförsäljare ger dig en chans att provköra och göra en praktisk utvärdering av bilen du är intresserad av.

  • Gillar jag designen och är bilen bekväm att sitta i?
  • Hur känns accerelationen och bromsarna?
  • Syncar bilen med min smartphone?
  • Är bilen rymlig nog för mig och mina behov?

Därför erbjuder vi på Carla 14 dagars öppet köp, så att du kan testköra bilen i lugn och ro, i din hemmiljö. Skulle något skava lämnar du helt enkelt tillbaka bilen, utan att det kostar dig något. Vi hämtar upp bilen igen, helt gratis, och återbetalar pengarna med en gång. Faktum är att du inte ens behöver ge oss någon förklaring till varför du har ångrat dig - även om vi såklart gärna tar emot all typ av feedback.

Vi går dessutom igenom våra bilar och dokumenterar alla små defekter. Faktum är att alla bilar som säljs här på carla.se har genomgått en 280 punkter lång inspektion. Minsta lilla skråma fotas och läggs upp på sajten. På så sätt kan du i lugn och ro granska bilen i detalj innan du köper den. Precis som hos en återförsäljare alltså, fast utan en säljare som flåsar dig i nacken.

Hemleverans och fraktkostnader

En annan vanlig nackdel med att köpa bil online är dom höga fraktkostnaderna. En kostnad som lätt kan glömmas bort, och därför riskerar att bli en riktigt otrevlig överraskning.

Här har vi gjort det enkelt för oss (och dig) genom att helt stryka denna kostnad. När du köper din bil hos Carla ingår alltid fri frakt, oavsett var du bor i Sverige.

Hjälp och råd

Sist, men inte minst - att köpa bil online kan kännas ensamt. Visst du har tillgång till hela internet för att göra research, men att ställa frågor och snabbt få personlig hjälp kan ibland vara svårt. Onödigt svårt tycker vi på Carla. Därför har vi generösa öppettider. På vardagar kan du nå oss, via chatten eller per telefon, mellan 08-20 och på helger mellan 10-17. Mejl besvaras alltid inom 24 timmar!

Slutsats


Att köpa bil online kan kännas ovant i början. Men vi är övertygade om att när du väl testat så kommer du aldrig mer vilja köpa en bil på något annat sätt. Carla erbjuder en bekymmersfri köpupplevelse, och sätter en ny standard när det gäller bekvämlighet, transparens och snabbhet. 

Klick, klart, Carla!
Inlägget uppdaterades senast 04 oktober 2023
Bli först med det senaste!
Få nyheter, tips och erbjudanden om elbilar och laddhybrider direkt till din inkorg.
Läs mer om hur Carla hanterar dina personuppgifter

Våra elbilar till salu

Titta närmare på alla de elbilar och laddhybrider 
som just nu finns till försäljning. 
Kanske hittar du din nya drömbil redan idag?