Underhåll
Visste du att rätt underhåll och skötsel av din elbil kan påverka hela elbilens livslängd? Här får du svar på allt ifrån hur du kan ladda din elbil på ett optimalt sätt till hur du ska ta hand om din elbil för att den ska hålla så länge som möjligt.
Alla inlägg
Hur-lång-tid-tar-det-att-ladda-en-elbil-
Hur lång tid tar det att ladda en elbil?
Vad kul att du är intresserad av att veta mer om elbilsladdning! Eftersom elbilars batteriprestanda varierar och kösituationen vid laddningsstationen kan se olika ut när du behöver ladda din elbil, anges här ungefärliga laddningstider. Men det ger dig ändå en bra överblick för hur lång tid det tar att ladda en elbil eller laddhybrid, beroende på laddningssätt.
Underhåll
18 nov. 2022
|
5 min
Ladda elbil hemma
Så enkelt är det att ladda elbil hemma
De senaste åren har debatten kring räckvidd, och var man egentligen kan ladda en elbil, varit het i media. Det har skapat en kollektiv oro. Är elbil verkligen ett bra val och är det enkelt att ladda elbil hemma? För att reda ut alla frågetecken valde vi att låta vår kollega Marcus som bor i en lägenhet i centrala Stockholm leva dygnet runt, i tre veckors tid, med en Mazda MX-30. Den elbil som för närvarande har kortast räckvidd på marknaden. Så här gick det!
Underhåll
01 nov. 2022
|
5 min
Elbilens-räckvidd---Hur-långt-kan-en-elbil-köra
Elbilens räckvidd - Hur du kan påverka räckvidden
En av de första sakerna som nämns i beskrivningen om en elbil är räckvidden. Fullt naturligt, eftersom det är räckvidden som avgör hur långt du kommer utan att behöva ladda. Men hur kan du få ut så mycket som möjligt av räckvidden på din elbil och vad ska du tänka på när det är dags att köpa en ny elbil? Vi har svaren!
Underhåll
26 okt. 2022
|
5 min
Vad-kostar-det-att-ladda-en-elbil
Vad kostar det att ladda en elbil?
Hur stor skillnad är driftkostnaden om man jämför en elbil med en bensin- eller dieselbil? Det är en fråga som många ställer sig nu när elpriset stiger. Det korta svaret är att det per mil kommer att vara ca sju kronor billigare att köra en elbil än en bensin- eller dieselbil i vinter, låt oss berätta varför!
Underhåll
05 okt. 2022
|
8 min
Elbilsbatteriet
Så tar du hand om elbilsbatteriet
En elbils viktigaste del är inte helt oväntat…just det, batteriet! Därför är det bra att veta hur du ska ta hand om elbilsbatteriet så att det kan leverera så mycket kraft som möjligt så länge som möjligt. Det tjänar både du och miljön på. Men hur kan man få ut maximal effekt av elbilsbatteriet och vad kan du som bilägare göra för att ditt batteri ska ge dig bra räckvidd år efter år. Vi har svaren, men vi börjar från början.
Underhåll
04 okt. 2022
|
5 min